GroenLinks wil vaste vergoeding voor ritten van de Stichting Dierennoodhulp West-Nederland.

De GroenLinks fractie heeft vragen gesteld naar aanleiding van hun bezoek aan de stichting.

De fractie hoopt dat er verandering in gaat komen dat er geen structurele vergoeding is voor de te rijden ritten.

Op dinsdag 18 december heeft de GroenLinks fractie vragen gesteld naar aanleiding van hun bezoek aan Stichting Dierennoodhulp West-Nederland.

De fractie van de partij kwam erachter dat de ritten die Stichting Dierennoodhulp West-Nederland maakt voor het ophalen en wegbrengen van gewonde en dode dieren niet vergoed worden. Dit betekent dat de stichting de onderhoudskosten van de auto's en het brandstofverbruik uit eigen zak moet betalen. Raoul Kleijwegt heeft hierover namens zijn partij, de volgende vragen gesteld:

Tijdens ons bezoek aan de stichting vernamen wij dat er geen structurele vergoeding is voor de ritten die zij rijden. Als er geen financiële oplossing voor het probleem komt kan de stichting niet meer naar alle meldingen rijden. Wel heeft de gemeente Maassluis eenmalig een bedrag van € 1000,-- gegeven. De stichting gaf hierop aan dat het bedrag van € 1000,-- niet genoeg is hun voortbestaan te garanderen. De stichting ziet dus, net als wij, graag een andere structurele vorm van vergoeden. We hebben gehoord dat de gemeente Vlaardingen waarschijnlijk wel een vaste vergoeding gaat geven. 

Hoe denkt het college in Maassluis hierover en wat gaat zij hiermee doen?

De beantwoording van wethouder Bronsveld was, namens de burgemeester (die afwezig was), als volgt:

'Het klopt dat de gemeente de wettelijke verplichting heeft om dieren gedurende 14 dagen op te vangen. Wij laten dat nu doen door stichting dieren bescherming Nederland. Wel gaan we nu hierover in overleg met de Stichting Dierennoodhulp West-Nederland. De eventuele vergoeding moet wel binnen het budget passen.'

Raoul vindt het raar dat er nu geen structurele vergoeding is voor de ritten van de stichting, omdat zij ook vaak opgeroepen worden voor meldingen van dieren in nood. Wij hopen dat daar nu verandering in gaat komen!