Op 9 februari hebben wij campagne gevoerd in de Dallenbuurt. Huis-aan-huis zijn we in gesprek gegaan voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart.

Voor GroenLinks Maassluis is de kop eraf voor de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. Fractievoorzitter Raoul Kleijwegt vergezeld door bestuursleden en partijgenoten gingen op pad. Zaterdag 16 februari lopen we in een andere buurt, die nog bekend wordt gemaakt. Tot en met 19 maart wordt er campagne gevoerd, waarover we je op de hoogte zullen houden.

Op zuidholland.groenlinks.nl/ zijn direct alle GroenLinks-kandidaten voor de Provinciale Staten, met hun persoonlijke motieven, te vinden. Onze Provinciale lijsttrekker is Berend Potjer.

Tijdens de campagne kan van de gelegenheid gebruik worden gemaakt rechtstreeks met onze partij in gesprek te raken. Wij leggen graag uit waarom de provincie belangrijk is en wat we daarin willen betekenen.

Vanuit GroenLinks zijn er op hoofdlijn de volgende aanknopingspunten voor de huis-aan-huis-acties, met daarin de rol van de provincie en wat GroenLinks (GL) wil:

- Omslag duurzame circulaire economie en duurzame landbouw > De provincie is verantwoordelijk voor een goede infrastructuur en randvoorwaarden voor een gezonde economie > GL wil dan o.a. hergebruik van grondstoffen, naleving van duurzaamheids- en milieueisen én het beperken van gewasbeschermingsmiddelen.

- Goede betaalbare woningen voor iedereen > De provincie schept de kaders voor de ruimtelijke ordening, met kansen voor het groen en duurzaamheid > GL wil dan o.a. woningbouw in het lagere en middensegment én duurzaam bouwen/verduurzamen, alsmede het niet aantasten van het schaarse groen.

- Meer duurzame energie en snelle CO2 reductie > De provincie is medeverantwoordelijk voor afgesproken doelen en kan gemeenten en bedrijven helpen hun klimaaldoelstellingen te realiseren > GL wil dan o.a. dat Zuid-Holland een klimaatneutrale provincie wordt, met het opwekken van duurzame energie en geen gaswinning.

- Ruim baan voor fiets en Openbaar Vervoer én geen vliegtuigoverlast >  De provincie is verantwoordelijk voor de infrastructuur (met aanleg en onderhoud) voor de mobiliteit en heeft daarmee de regie in het Openbaar Vervoer > GL wil dan o.a. dat er wordt geïnvesteerd in fietsmobiliteit, dat er zo min mogelijk nieuwe wegen komen en dat gezondheidsbelangen de basis zijn rondom R'dam-The Hague Airport.

- Een open en sociaal Zuid-Holland > De provincie heeft veel taken op sociaal terrein erbij gekregen en heeft taken op het gebied van kunst en cultuur > GL wil dan o.a. goede jeugdzorg met een goede lobby daarvoor bij de landelijke overheid én een goed kunst- en cultuurbeleid.

Benader ons gerust met vragen en discussiepunten over het verkiezingsprogramma van GroenLinks Zuid-Holland!