Het kan anders!

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk verbeterpunten aan te brengen in de begroting. We hebben 7 moties kenbaar gemaakt tijdens de begrotingsbehandeling.

De belangrijkste lichten we hier toe.

Zo hadden we samen met de PvdA de motie ‘Fietspaden op orde’ ingediend. Jarenlang heeft het college de fiets geen prioriteit gegeven en gaat de kwaliteit van de fietspaden achteruit. Ook in de begroting kreeg de fietser nauwelijks prioriteit. Met de motie willen we prioritering voor de fietsers aanbrengen in het wegenonderhoudbudget. Verder vragen we in de motie ook om een duidelijke planning. De motie is unaniem aangenomen!

Met de ruim aangenomen motie DoneerRing willen we een pilot starten. Daarmee wordt het mogelijk om blikjes en flesjes met statiegeld achter te laten bij prullenbakken in een DoneerRing, in plaats van dat ze in prullenbakken terechtkomen. Mensen die dat willen kunnen de achtergelaten blikjes en flesjes dan meenemen en inleveren. Mensen hoeven dus niet meer prullenbakken door te spitten opzoek naar blikjes of flesjes met statiegeld.

De motie ‘Evenementen stimuleren’ richtte zich op een positieve grondhouding van de gemeente naar initiatiefnemers voor evenementen. Deze motie is helaas verworpen. Een toezegging voor een thema-avond met de Veiligheidsregio was voor de meeste partijen voldoende.

Verder is er naar aanleiding van onze motie voor een buitenschaak-faciliteit een toezegging gedaan dat deze er gaat komen.

Ook is een toezegging gedaan naar aanleiding van onze motie over genderinclusieve toiletten. Zodra het stadhuis wordt verbouwd wordt dit gelijk meegenomen.