GroenLinks Maassluis heeft een zienswijze ingediend, over het ontwerpinstemmingsbesluit winningsplan Gaag-Monster van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Als partij zijn we voorstander van het afbouwen van álle vormen van gaswinning, en volledig over te gaan naar het gebruik van herwinbare energiebronnen, zoals zon en wind. Kortom, GLM verzoekt géén nieuwe vergunning voor gaswinning te verlenen. 

GroenLinks Maassluis vindt dat álle vormen van gaswinning afgebouwd moeten worden. De NAM wil middels de fracking methode de laatste beetjes (schalie)gas uit onze bodem halen. Daarbij worden chemische middelen gebruikt die ernstige milieuvervuiling kunnen veroorzaken. Bovendien zal deze methode vrijwel zeker tot extra bodemdaling, trillingen en bevingen leiden, óók in Maassluis!

We kunnen zonder gas, we moeten zonder gas, op naar volledig duurzame energie! Dit is onze motivatie om een zienswijze tegen een nieuwe vergunning voor de NAM in te dienen. De volledige zienswijze van GroenLinks Maassluis staat hieronder.

Alle inwoners van Maassluis kunnen natuurlijk ook nog steeds zélf hun mening geven, vóór 8 augustus.

Zie de voorwaarden en informatie, over het ontwerpinstemmingsbesluit winningsplan Gaag-Monster van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, in dit bericht.