GroenLinks biedt u een drieluik met voorbeelden over het Duurzaamheidsbeleid van de gemeente Maassluis. Stapje vooruit, stapje achteruit (deel 2). Denk en doe mee!

Als iedereen een stapje vooruit doet en Maassluis blijft stilstaan dan is dat eigenlijk ook een stapje achteruit.

Na ons ‘Stapje vooruit, stapje achteruit (deel 1)’ van 11 oktober jl. geldt een duurzaamheidsafweging ook voor de nieuwbouwwijk “De Kade”. De oude bedrijfsgebouwen worden nu gesloopt en men kan zich al als gegadigde voor een nieuw huis laten noteren.

Toen de plannen nog in het ontwikkelstadium waren, zaten we nog niet in de gemeenteraad. Wel hebben we als GroenLinks een zienswijze ingediend en een reactie ingesproken. We waren er als lid van de raad nu wél vroeg genoeg bij. Met als doel om alle woningen van deze nieuwe wijk energieneutraal te maken en daarmee ook direct rekening te houden met oplaadpunten voor elektrische auto’s. Dus zodat dat niet later, tegen hoge kosten, alsnog moet gebeuren. Als de grond toch open komt te liggen om dan de infrastructuur hiervoor direct aan te leggen en de faciliteiten dan gelijk mee te nemen. Met het staan voor direct elektriciteitskabels aanleggen, in plaats van gasleidingen, konden we het niet duidelijker brengen.

En wat zien we op de tekeningen? Gewoon een aardgasnet in de wijk! Woningen die gewoon weer CO2 en stikstof produceren. En dat in deze tijd. Ongelofelijk! Geschokt eigenlijk!

De gemeenteraad dient op te komen voor de belangen van de inwoners. Maar toch gingen ze niet toekomstgericht akkoord. Welke belangen hiermee dan wel gediend worden begrijpen we bij GroenLinks niet.

Als u wat voorbeelden heeft in de sfeer van “stapje vooruit, stapje achteruit”, dan horen we dat graag van u.

Hopelijk is het u niet ontgaan dat er een GroenLinks afdeling in Maassluis is. Met wat meer leden en stemmen kunnen we meer betekenen. Doet u mee? Dan kunnen we daadwerkelijk meer voor elkaar krijgen.

Wij zijn bereikbaar per email: glmaassluis@gmail.com.

Henk van Woerden (actief lid GroenLinks)